Saturday, December 25, 2010

My 35 Minutes Survey ! :DD

tagged by mizz fifianggun. heheh^^ ala-ala mizz nina gitu kan. kidng2. hahaha :P

okay2. sila jawab dengan jujur ye. ( okay, aku try. huk3 )



**************************************************************************************




Starting time ; 1:20 AM

Name ; mardhiah baharun

Brother(S) ; 2

Eye Colour ; dark brown

Shoe Size : 5 and sometimes 6

Hair ; shoulder level dan lebih sikit. errrr.. LU PIKIR LAH SENDIRI !! hahahaha :PP

Piercings ; a pair in ears. hee~

What are you wearing right now ; pyjamas

Where do you live ; kuantan, pahang

Favourite number ; 23

Favourite drink ; lychee

Favourite Breakfast ; nasi lemak kerang, nasi goreng + fried egg



Have You Ever ;


Broken a bone ; never !

Been in a police car ; never !

Fallen for a friend ; cinta monyet ! simply syok dekat dia je. hehe^^ :P

Fallen for a guy/girl in a short period of time ; nope i guess :P

Swam in the ocean ; yes. quite a number of times.

Fallen asleep in school ; yeah ! especially in my biology class ! LOL~! hahahaha

Broken someone's heart ; no :D

Cried when someone died ; probably yes !

Sat by the phone all night waiting for someone to call ; yes ! but not all night :P

Save e-mails ; yes !

Been cheated on ; yes ! grrr~!!



What ;



Your room like ; like what ?? a girl room ? yeah ! n sometimes a bit messy ! hoho^^ :P

What is right beside youu ; sofa

What is the last thing you ate ; my dinner


Who ;



Who did you last yell at ; who yell at me ? my sister ! ask me to switch off the light. huhu^^

Who was the last person you dance with ; with my roomates last 3 months ago :P

Who last made you smile ; my dad ! not smile, but laughing ! hahahahaha *kelakar la abah tadi :P



Final Question ;



What are you listening to right now ; 7 things by miley cyrus

What did you do todayyy ; jakeman clubhitz and currently waka2 by shakira ;D

Are you the oldest ; yup !

Indoors or outdoors ; both !

Todayy You Did ; shopping with family ! :D

Talk to someone you like ; yeah ! my besties ! :D

Kiss anyone ; of course with my family only. :)

Sing ; fav songs ! hehe^^

Talk to an ex ; ex ?? i dont even have a boyfiee.. *serious* hahaha xD

Miss Someone ; my friendsss ! a lotzzz ! huk3

Eat ; no ! its 1.44 am now.. doesn't feel like eating. huhu^^


Last Person Whooo ;




Made you cry
; made me cry ? my housemates when there is a farewell. 3 months ago :(

You went to the mall with
; family

Who cheered you up
; my sisters

You talked to on the phone
; wawa my roomate :)




Have You ;




Been to Mexico ; someday

Been to USA ; someday




Randommm ;



Have a crush on someone ; never i guess. :)


What Book are you reading right now ; breaking dawn


Best feeling in the world ; holidays with my big3 fabulous family ! hehe xD


Future kids name ; ohhh.. not the right time yet ! hahahaha


Do you sleep with a stuffed animal ; no !


What under your bed ; nothing !


Favourite sport(s) ; football ! *tengok je* hehe^^


Favourite place ; mall, beach and my bed ! hahaha :D


Who do you really hate ; lizard ! but not my cutey iguana ! hehe^^ *cutey yarh ! hahaha!*


Do you have a job ; someday insyaAllah :)


What time is it now ; 1:55 AM


with however long it took you to complete this

post as "My _ Minutes Survey" and tag 15 peoples :)



*************************************************************************************


ohhh.. really 15 peoples ?? huh ! okayy.. nahh !!

misto cekadak

naa lina

kni

atikah

daus

yana

dila

zoul


pakcik juha


nina


aszwani

areefah

amyny


sarah

mira


gahhhh .. penat aku cari 15 org bertuah nih... -______- sila la ye.. :D

Thursday, December 23, 2010

Pose Slumber Laptop Contest

assalamualaikum wbt.

okay. contest lagiii ! from cik ku lagi ! hehe

aku mmg byk masa skng ni. sbb tu aku terima ke contest yg aku kena tag. hehe^^




okayy. contest ni pasal pose slumer depan laptop lah. tgk la tajuk tu kan. *sengal aku! hahaha
nk taw lebih lanjut, visit page iGossip ni yep kawan2 sekalian.




ahah.. now, jom le tgk2 gmbr pose slumber depan laptop aku * eh, slumber ke ??? hentam sajala labi !! hahahaha :PP







HAHAHAHAHAHAHA ! malu pulak aku. wakakakaka xD



ok done ! heee^^

dengan ini, saya mau tag mereka2 di bawah ! ;)

1) housemateku, laily izyan !!

2) jiran rumah di kampus, niena raymieee !!

3) jiran sbelah rumah jugak, fifianggun !!

4) jiran sbelah rumah jugak ni, aimi !!

5) kawan se-uitm kuantan, syaza !!



haaa... semua ni kawan uitm aku. wink3. so, ape lg. sila jawab ye. hihi^^


assalamualaikum... :)

Wednesday, December 22, 2010

candid itu cun laa..!

assalamualaikum. tag ni sy dpt drpd cik ku nur izzati.. terima kasih byk2 ye ku ! hihi

okay. before that, take a look at this picture !




ni sebenarnya, a sort of contest. so, wanna get more info bout this contest, check out this page!

contest ni nk suh letak gmbr2 candid. so, setelah aku korek2 dalam folder pictures, ade la sikit yg boleh dikongsikan. hehe^^



gambar ni masa campus day out semester 2 dulu dekat pantai balok. masa ni aku tgh tarik dayah nk g pantai kot. sbb dia mmg tak suka main air. hahaha



okay, ni pulak candid masa aku berping pong dgn dayah n aten. amacam ?? ade gaya pro tak ?? wakakakaka :P





and this one ni masa menang futsal semester 3 aritu. oyeah !! we're d champion bebeh ! hahax~!! tgk ape aku buat tu. betulkan tudung agaknya. tudung senget2 sbb over bergambar ! hahahaha



ohh.. gambar ni. masa iftar dgn groupiess. buruk beno muko aku aih ! hahahaha.



haaa. ni mmg candid yg ditangkap oleh cik afiqah, roomate aku. masa ni dalam bus nk balik kampus dari mahkamah. aku tengah on call dgn iman kalau tak silap. iman call aku sbb dia jealous aku masuk court. beriya aku cerita dekat iman kan. siap ada gaya lagi tu! hahaha xD





ok. i guest gambar tu gambar last kot. aku malas nk bukak folder2 lain. tu aku bukak folder collegemates je. dlm collegemates tu ade sub-folder lg. banyak kan.

aku pilih collegemates ni sebab aku rindu gila2 kawan2 aku yg dlu. next year, semua da bawak haluan masing2. tapi aku beruntung jugak sebab ade jugak la kwn2 rapat aku yang sama campus di kedah nanti (: oh, sedih pulak.

ok. moveee onnn ! aite, take note ye. tarikh tutup contest ni 10th january 2011.

and.. aku nak kasi tag ni dekat,

:: evagebob
:: firdaus sulung
:: azam khalid

so, pd mana2 yg tertera di atas, sempurnakanlah tag ini before 10th january 2011 yep ! :D


so, sila sempurnakan tag anda. terima kasih. :D

Sunday, December 19, 2010

hobi saya ! ( tag from atikah) ;)

okayy.. xmau mukadimah panjang2. jom mula !


1) Siapa suruh anda buat tag ini?
:: tuan yang create tag ni, atikah! mekaseh dear! ;)



2) Apakah hobi anda?
:: hobi saya ? byk je hobi sbenarnya. salah satunya, suka baca novel ! suka sangat3x! hehe



3) Sejak bila anda mula berminat dengan hobi anda itu?
:: mula minat suka baca novel ni erm sejak baca ombak rindu kot. hahaha. maknanya, bukan lama sgt la hobi ni mula berputik. hik3. tp sejak baca novel tu, mmg suka gila ah nak baca novel2 lain. tak kisah terbitan apa, asalkan best. :D



4) Apakah faedah mempunyai hobi anda itu?
:: faedah dia, erm, dapat memperkembangkan kosa kata kot. hahaha. ayat novel ni kan berbunga2, so, dapat taw la ayat yang comel2 gitu. selain tu, dapat jugak tambah pengetahuan. cthnye, kalau pasal sesuatu tempat, dapat taw la tempat menarik dkt situ, cara hidup dkt tempat tu dan banyak lagi. hehe^^



okay ! done ! hehe, so, menurut tikah, kena tag 2 orang. erm.

kepada,

* LJ

* nik lisa



selamat menjawab ! xD

Saturday, December 18, 2010

A.E.I.O.U

assalamualaikummmmmmmmmmmmmmm kumm kummm......... ttbe terikut cter hantu tu pulak kan.. ngeee :)





okay. straight to d point je la ye.





erm, since siang tadi aku dapat taw aku akan ke kedah doing sc administration and policy studies. yes! oh, mana bachelor legal studies aku ?? hmmm, mungkin ini yang terbaik. i hope sooo -.-' dpt kedah, wah3, gamat suasana handphone! wakakaka,

perasaan, seronok *kot* sbb tak pernah merantau jauh kan. yaaa tidak pernah langsung okay ! ni mcm pengalaman pertama nih. perlu naik bas segala macam. . oh, im gonna miss my homeee~~

seronok sebab ada dayah, teman pillow talk aku masa asasi haritu. lagi ade 5 org housemates aku dlu yg sama2 akan meneruskan perjuangan ke kedah. plus sorng klasmate aku yg aku kamceng kaw2, makcik athirah amir. org yg pertama aku kenal sbg klasmate dkt asasi thn lepas. heee~

ok enough pasal tu.

dapat kedah, woh3. sangat la hujung dunia bagi aku. sabtu ni nak pindah klang. aku da suka ria nih. uitm s.alam ke rumah aku dalam 10 minit gitu. skali uitm kasi aku sg.petani daa.. xmo jauh lg aku nk dicampak kannnn. ok. bersyukur daripada tak dapat buat degree langsung. musykil jugak aku, bila ada budak pointer lepas 3 and MUET band 4 tp tak dapat buat law. jancur luluh harapan tu. aku pun nak buat law. tapi MUET lah mengspoilkan segala-galanya. wawawaaa..

ok. enough ye enough! x perlu mengenang naseb yg memang dah pergi jauh tu.

back to the story, dapat kedah. againnnnnnnn. sangat jauhhhhhh. bila bincang2 dgn umi, tiba2 mak sdara aku call. dapat mana sume tu.

what?? kedah?? oihh.. duduk ujung2 buat apee.. da la xde sdara mara. ngeh3. aku cool je. sebenarnya, teringin jugak nk berdikari kan. hehe, tp tak sangka pulak sampai ke merbuk nun di sana.

da dapat kedah tu, banyak la menerima feedback dekat fb kan. yeah. congratzz segala macam. terima kasih ye semua. love uolssss~! wah. tiba2 ! hahaha

lepas tu mula mengenang naseb di tempat orang pulak. yang dapat tak sama tempat tu, sedih2 pulak. ingat balik kenangan masa asasi dulu. wah.. sweeet kot memori asasi. *opsssssssss aku x sempat abeskan cerita memori asasi aku* ngeeeeeee.. next time ye. busy sgt nih. hoho^^

dan..

aku juga turut mendapat post2 dari mereka2 yang berada di kedah. ohhh~ mcm famouse lak aku. sume nk conteng wall aku. cakap nk jumpa. hik3. itu kawan2 1991 saya tu. hihi^^ tapi, trully la kan, saya malu lah kawan2 ! hahaahhaaaha :P

iman offer aku duduk rumah dia ! wah2. penginapan free tuh. hahahaha
pastu ade la beberapa penduduk di utara tu kan. yang aku kira rmai ni. dekat 15 org kot. bak kata dila, boleh la buat gatth. kalahkan team di kl. hahahahaa. aw aw awwww~ hek3, xD

dannnnnn
dila, sudah tawarkan khidmat free untul menjadi guru bahasa aku. ngaaa. mungkin guru loghat la lebih sesuai kan. hik3. oh. tu belom cerita masa chat 1991 pnye group. wah3. memang aku kena kerumun dgn budak2 utara la semuanya kan. phew phew phewwww~~~

tak paham duhhh.. macam complicated jeee.. senang lagi term law yg aku belajar. heh-.-'
byklah words baru yg aku dengar dari dorng. boleh lembut lidah aku belajar cakap kedah kalau macam ni ! hahaha. A.E.I.O.U slalu lah kan, ;p

amboihhhhhh......syokk ja hampa kenakan aku noooo... *seeeeeeeeee, aku da taw kedah la mennnnnnnnnnn*
hahahaah

ok, secara jujurnya, seronok jugak ke kedah. luas perjalanan ___________________.
isi sendiri je. aku malas type panjang2. hahaha -_-

so sekarang. status aku ni, x sure lg aku jejak kedah ke tak. aku ni kira dalam proses transfer ke s.alam. itu pun kalau dapat la kan. abah ada call kawan dia. mintak tolong adjust. dapat, dapatla. x dapat, kedah la jawabnya. n bersedialah aku utk bertemu dengan teman2 seperjuangan di alam maya ini. hahaha

ok2. aku macam malas da nih. dengan hujan renyai2. mcm nk selesema pun ada. demam ? tak kot. *xkan demam sebab dengar mereka2 berloghat kedah??* oh, nonsenseeee~!! hahaha


hmmm.. sebab ape aku nak transfer? oh, tak payah cerita lah. letih aku nak type panjang2. aku nk baca hlovate kejap lagi nih. kang ngantok pula. al-maklumlaa. suda 3 pagi.. heee~

ok semuaaa..

assalamualaikummm kumm kummmm..................... :))))))

Saturday, December 11, 2010

happy ??

assalamualaikum










aku buat new entry ni pun.....









ade sebabnya...

MySpace












sebabnya, aku gembira sangat skng nih.. [1.20 am 12/11/2010]
eish malu pulak nk ckp..


MySpace









bhahahahahahahaha xD










okay2.. sebabnya....













td kan, masa aku main2 dkt fb, aku saja je pm kamal adli.. aku minat gila dkt diaaa... hak3 :P'
saja2 je ni kan.

MySpace












tapiiiiiiiiiiiiii kannn
dia reply akuu.. oh bahagianyaaaa.. ! hahahahaha
aku pm dia pkl 12.59 am.
tepat 1.00 am, dia reply aku ! wink3 ~~~
sungguh bahagia aku pagi ni. gila excited kan. tak sangka tu. hihihi^^

MySpace

MySpace

MySpace













okayy.. seems like aku ni terlebih excited. mana taw ttbe org mengata aku pulak kann..
tapiiii.. APA AKU KESAH ????! bia la aku nk excited lebih pun. hahahahaha
esok boleh cerita dkt adik aku nih. kamal layan aku ! muahahaha

MySpace


MySpace






okayy, aku da semakin merepek ! toddlesss~!

MySpace



*tido lena mkm nih* hahahaha


MySpace














MySpace

Thursday, October 28, 2010

memori asasi part 2


assalamualaikummmm. seperti yg dijanjikan. jom.. continue dengan cerita asasi part 2 pulak. kali ni, aku nak cerita pasal housemates aku 1408., 1204 or 1203 (tak ingat) hehe n kembalik semula kepada bilik berpuaka 1408. mengapa berpuaka ?? jeng3. nanti cerita lain kali okay.

now, pasal roomates aku ! yeah. ada 4 org kan 1 bilik. but sem 3, bertambah sorng lagi ahli 1408(2), aini adila. mereka ialahhhh.....

Nurafiqah binti Azman ( Klang, Selangor)


Nur Najwa binti Usman ( Cheras, Selangor )




Nurul Hidayah binti Mahayuddin ( Teluk Intan, Perak )



hah.. mereka2 ni lah kawan sebantal + kawan sekelas ! yeah. im proud n happy to be with them. da la 1 klas. 1 rumah. 1 bilik pulak tu ! hahahaha, suka sangat !!! :D diorng ni lah yg byk tahu pasal cerita aku. banyak bergossip pulak sume2 ni. hahaha. afiqah, dia ada gelaran. org panggil dia ni gig or NIMALA BONAT ! hahahaha. gig sebab suar dia asyik kotak2 je ala2 gig gitu. nirmala bonat pulak intan yg kasi. dia suka main setereka. pastu nk acu2 dekat org. haha. ohh ye, kalau dia dapat pegang setereka, alamat sejam baru siap gosok ! adoii.. sume tension nk tnggu turn. hahahaha :P dayah ni pulak, katil dia atas, sebelah katil aku. selalu jugak la aku buat perangai budak2. lompat2 atas katil dia. ngeh3 ! then, malam2 ade je pillow talk nye. hak, :P oh, dorng suka bully aku ouh, mentang2 lah aku kecik kan. choooy ! xpe korang, tnggu aku besar nnt ! :P dalam kami berempat ni, afiqah pelik sikit. dia takut pisau ! yesss.. hahahaha. ktorng suka kacau dia.. acah2 pisau. tapi bukan pisau betul pun ktong acah. aku ambik pisau roti tu, yg buat selek butter tu. takot jugak lah weyy! hahahaha, lawak betol ! ade je video dia terjerit2. tp, itu private antara kami jela ye. hihi^^ afiqah auke gaduh2 dgn j.lo n kalau dorng gaduh, j.lo ape lg... ambik pisau lah !n afiqah, lari masuh bilik, menyorok belakang pintu ! lawak gilaa la weyy! mcm mane la kau nk masak nnt bile kawen kan.. kesian ur hubby. hahahaha ok2.. stop, x baik gelakkan dia byk sgt,. weee. HAHAHA. wawa pulak, dia ni ibarat mcm mak ktorng. hahaha. dia matang ouh antara kami berempat. ngeh3. pernah masa sem 1, ktorng sume study dlm bilik. n wawa masa tu tgh lipat kain atas lantai. ktong yg len duk atas katil. hah. ape lg. ktong ckp ah, "wawa, kau ni mcm mak lah." "ayah mne eh mak ?" HAHAHA,
dia ni suka jugak bg nasihat2 yg bernas. weee. hehe.. actually mereka bertiga ni banyak bagi nasihat dekat aku. kalau aku ade prob ke kan. dorng msti support aku. *RINDU LAH NAK BERCERITA DENGAN KORNG SUME!! * :((( OUHHH...

haaa.. ada masa tu, masa sem 2, lepas test law 2 madam farah. dah tension sgt sebab soalan susah, naik je bilik, aku bukak laptop, ktorng nyanyi sepuas2nya! melalak cam org x betol la wei. hahahaha. tapi x sempat nak nyanyi lama2, budak rumah ajak kuar tgk niyang rapik. time tu bru hari pertama niyang rapik ditayngkan. hah. sume ape lg. asar cepat2 then kuar. fuhhh.. dalam ramai2 ni, dayah lah yg paling penakutttt.. wowowowoooo. hahaha, dia ni takut gila ! masa tu tgk santau. well, bagi aku, santau xde la seram pun. tapi dayah jerit bukan main lg. dengan kaki naik atas krusi nye. kalau masa dlm hall, mmg dia akan duduk hujung skali. tepi dinding. haha. kalau ktorng dpt seat tgh2, dia akan duduk di antara ktorng. penakut sungguh. ngeh3. :P








n sem 3 pun ade gak skali. masa tu test jugak kot. lupa dah. naik bilik, sume duk atas katil dayah, nyanyi lah sepuas2nya. melalak2 sampai x ingt org sekeliling. kesian bdk rumah. walaupun da tutup pintu, tutup tingkap kan still dengar lah jugak. kui3, habes nyanyi, sume tido.zzZzzz penat sumbangkan suara masing2. intan dekat belakang, tgh jemur baju, tnya, da puas buat konsert ? ngeng! hahahaha

lepas tu kan.. kitorng kalau 1 tido, sume tido ! hehe. nak2 bila abes kelas kul 12.. lepas makan, ape lg, sume naik katil. dengan langsir tutup. mmg gelap abes. macam malam pun ade. then bila dengar azan, sume saling kejut-mengejut. kalau yg bangun2, tp lepas azan tu, sume terbungkang balikk.. aiyooo.. teruk perangai ! hahahaha.

erm, pastu, ape lg eh. hurm. actually, banyak sgt cerita pasal roomates aku ni. tp aku stop sampai sini jela. kalau aku rasa ade yg nak tambah, nanti aku tambah lah :P

oryte. next entry aku nk cerita pasal housemates pulak. check it out yea ! :)






p/s :: aku rindu korng sangat2 afiqah, wawa, dayah !!!! rindu nak borak ! rindu nak main2 ! rindu nk tergedik2 sana sini ! rindu nak berita bnde merapu2 ! rindu serindu-rindunyaa !!! soab soab soab! :((((

Wednesday, October 27, 2010

memori asasi part 1



assalamualaikum peeps ! yes. starting from now, aku nk update entry aku nk cerita pasal dunia asasi aku. aku dah lama nk cerita. well, nk imbau kenangan lama kan. hehe tp xde masa nk tulis. so, sekarang ni la aku nk cerita. aku study dekat uitm kuantan, taking pre-law. dekat sini, setahun stengah. lama jugak la tu. kalau nk dibandingkan dengan asasi cos lain matrikulasi kan. al-maklumlah, aku punya slow-track. kui3, :P

dekat uitm kuantan ni, kiranya aku dah masuk u la kan. tapi x rasa ape pun. sebabnya, rumah aku pun dekat kuantan. so, x rasa mcm u lah dah kalau every week balik kan. tambah2 bila bulan ramadan. mmg almost hari-hari aku balik bukak ouasa kat rumah taw ! hahahaha, tapiii itu waktu sem 1. bila sem 3, ade 2 hari la yang aku tak balik iaitu hari rabu dgn khamis kalau tak silap sebab ada kelas malam dengan dr.J. heee~ kalau tak, aku balik je hari ! pastu pagi2 baru dtg kampus balik. abah hantar before dia pegi keje. hehehe, :P

ada jugak la kawan2 jeles. tapi nk buat mcm mana. hari2 umi call tanya nak balik ke tak. so aku ape lg. "erm, nak balik lah umi!" hak3, :P ahah, 1 lg, aku tak balik bukak puasa dekat rumah bila berbuka dekat luar dgn housemates + classmates. ada la jugak beberapa kali berbuka dkt luar. :D

okay, entry kali ni , aku nak cerita pasal setiap moments selama aku belajar dekat fakulti undang-undang. *kononye lah kan* huhu^^ masa ni lah kita nak appreciate tempat kesayangan ni kan. hoho^^

semester 1, banyak sikit lah gambar. al maklumla kan. org baru masuk study dekat u. sikit2 nk bergambar. tambah pulak, aku ni gila camera. kui2, :P

aku nak cerita pasal kawan pertama aku dekat uitm. hari first datang daftar, org pertama yg aku kenal ialah norasma. yeah. asmaaa.. sem 3 baru aku serumah dgn dy..



ok. itu org pertama. now, housemates pertama ialah alya ! ouhhh.. dgn alya xde gmbr lah. sebab kejap je dgn alya. x sempat nk bergambar. huuu~ sebabnye, masa mula2 masuk dlu, rumah aku terpilih ytk dirombakkan. wuwuwuuu. sedey2.. tp, aku dgn alya tetap sama ! kami naik ke rumah 1408. masa tu, aku, alya dgn balqis dapat 1408. sem 2 dorng dah x duduk skali. alya tu baik sgttt.. :)

ok. kawan pertama group H pulak ialah Athirah Amir ! yeah, dia kawan pertama aku. rumah pulak sbelah menyebelah je sebelum kne kne pindah randah. dia pun kne pindah jugak. pegi ke blog sbelah. jauh uhhuu...




then, aku nk cerita pasal housemates2 aku pulak. masa rumah 1208 aku xde gmbr dgn dorng. sebab x sempat punnn nk ambik da kne pindah. bru seminggu cmtu duk sama, da kena pindah. huih. bilik aku, ada alya (J), aiza (I) n maziah (I). bilik sebelah ada angah (I), wani (F), AD (D) n rina (G). bilik depan pulak ada aten ( dlu A tp sem 3 pindah I ), siti (I), chi (B) n balqis (I). itulah teman2 serumah aku selama seminggu. huk3. dalam sume2 tu aku rapat dgn aten n alya. aten lah plng rapat kot. dia selalu tumpang barang2 dia rumah aku bila abes sem. heee~ family dia pun sume aku da kenal. :D




ok.. berhenti kat sini dulu.... next entry aku sambung housemates 1408 ! :D



*MORE PICTURES COMING! :)

Thursday, October 14, 2010

tidak kesampaian

salam.

huuu~ tidak kesampaian keinginan aku selama seminggu ni. hari ni, pagi tadi lah senang cerita. dalam kul 8 gitu, aku sampai dekat klinik gigi jalan gambut. entry sebelum ni kan aku ada mention sebab aku balik awal dari bercuti. sebab aku ada appointment. so, aku da melonjak gembira lah. mana tak nye, aku habis-habisan * ayat sopan dari mati-mati :P* ingat kali ni punya appointment da boleh buang braces. tapi hakikatnye, hampehhhh ! duhhh -.- hampa hatiku. yelah, aku beriya ckp dekat adik2 aku esok yakni hari ni aku cabut braces. tp tidakkk.. ohhhh.. hahahaha ! :P
haihh. pergi td, doc just ckp nak buang braces on the next appointment. so, dia akan consult date utk buang braces ni. hek elehhh.. semata2 ! huhh. balik2 je, naik kereta, abah tnya, tu x buang lagi tu.. adehhhh, huhu^^ tersengih jela aku. tunjuk batang2 besi tu. huhu, so, lagi 6 minggu lah aku kena tunggu. sebab appointment ni, date tu dia akan consult 6 minggu skali. so, the next appointment is on the next 6 weeks. haaaaa, dush3x !!! bila la aku nak sepenuhnya siap treatment ni eh. lepas ni nk kena pakai retainer pulak.. -.-




ini la rupa braces.


dan ini la pula rupa retainer.

ni sekadar image semata2 ye. :P bila la gigi aku nak macam gigi cik salleh ni ye. :P

Wednesday, October 13, 2010

testing 1 2 3

lalalaaa~ testing 1 2 3...

okayyy.. jadi ! hahahahahaha :P

back to normal

horayyy.. selamat sampai di rumah ! :D sampai kuantan td dalam pukul 5. yeah. back to normal yawww. setelah 2 minggu rutin online aku tak berapa nak betul. starting from now, dah kembali normal ! yeyeahh ! haha, :P selama aku takde dekat rumah, aku pergi kelantan, kl, melaka dan kelantan balik. after that baru balik kuantan. masa tu, aku tak bawak balik laptop. penat ah nak punggah ke sana ke mari. *ayt menggunung tinggi* hahaha, :P so,starting from now, selalu lah korng nampak aku online ye. hihi^^ terpaksa jugak sebenarnya balik hari ni. sebab besok aku ada appointment dengan doktor gigi. weee~ ye ! doktor gigi orthodontik ! braces aku dah nak di tanggalkan lah ! yeyeahhhh lagi skali! hahahaha, :DD *tak sabar + sayang pulak rasanya selepas setahun stengah aku pakai* masa tu sama dengan masa aku buat asasi, setahun stengah.. ngaaaa~ :| ok, jumpa lagi ye.



p/s :: mencuba sedaya upaya mengkerapkan diri untuk mengupdate blog ! -_-

Saturday, October 2, 2010

attention

assalamualaikum !!!

hai semua ! heee~ dah lama x menulis..biasalah.. org corporate la katakan.. busy memanjang... hak3, ;p

so, dengan ini, saya ingin buat come back uols ! eheeee~

ok.. bye2.. see yea next time !
ni mukadimah je dulu..
x sempat nk open byk story..
sebab aku nak buat benda lain dlu..
nnt, aku hidangkan byk story ye..
aku peduli apa korng nk baca ke tak.. dah ni blog aku kan..


lalalalalaaaa~

HAHAHAHAHA :PPP


salam ! :D

Monday, June 28, 2010

good morning.

salam all peeps ! gud morning ! now, im ready to attend my first class on this peaceful monday. yeah, *peaceful la konon* huhu^^ n now, 2 paragraph left before my term paper is done ! wuhuuu~ being stayed up through out the night really make me fresshinggg.. ngaaa~ i my is that i would finish this term paper by tomorrow so that i can hang in to Dr. J at the right time.. ngee~

wait for my hot story after this post yea. i will try to update that entry soon. hehe^^ im out now. bye2. :)

Thursday, June 24, 2010

~~~PINKLOLIPOPS 1st FREE GIVEAWAY~~~

alright... since everybody have join this contest, aku pun terkena tempias jugak untuk join contest ni. yeay ! hahaha. *over sikit you. first time join contest nih* ekekeke, :D terima kasih kepada atikah kerana telah memperkenalkan contest ini kepada saya. hik3..

contest ni dari pinklolipops. *sedapnye loli* hehehe^^ from my view, owner blog ni, Ayu Rosly, sangat suke menjahit..so, mmg padanlah dengan nama blog dia.. " SEWING MAKEs ME CRAZY " yeahh.. sambutan yg aku tengok masa jenguk blog dia, mmg memberangsangkan lah.. ok lah tu.. n lagi satu, aku suka tgk layout utk blog dia tu. pink + patung yg jahit2 kat kedai.. hehe^^ so, now, for more information about this contest, kindly visit this site >>> "SEWING MAKEs ME CRAZY"

so, dengan ini, saya ingin mengajak teman2 utk sama2 join contest ni k.. :)

n special invitaion to ::

ieka,
anis,
nina,


hehe^^

Monday, June 21, 2010

sorry lambat cik gebob ! :D

hak3, sorry weyh, ni baru berkesempatan aku lawat blog ko, n kali ni baru berkesempatan aku reply tag + award ko.. hihi^^ thank u sebab kasi aku award ! wahhh.. ngeh3, ;p

ok, lets get started !

alaaaa.... saddly ! x boley upload pic la wey, tensionnye... xley aku nk tayang anugerah aku ! *poyosemata!* HAHAHAHA so, erm, xya la eh tgk rupa blog tu.. ngaa~

1. Apakah nama blog anda dan kenapa anda memilih nama itu ?
:: suara_dari_hati ! sebabnya, mmg hati aku yang bersua,, mulut tak mampu bersuara dalam semua hal kan ? :)

2. Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana
boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu ?
:: http://madymardhiah91.blogspot.com
Sebabnya ialah, ntahhh.. aku pon x tahu....kuikuikui.. XD

3. Apakah method penulisan dalam blog anda ?
:: biase je.. x de berat sgt pon kalau nk paham.. :D

4. Pernah terasa nak hapuskan blog anda ? Sebabnya ?
:: Tak kot..sebab aku baru je jugak menjinakkan dlm bidang nih.. wah.. hahaha

5. Pernah tak ahli keluarga anda membaca blog anda
dan apa kata mereka ?
:: Tak ade lagi kot..tp hari tu kan, ttbe adik aku mintak link blog aku.. tapi aku tak kasi! hahaha

6. Apakah perasaan anda apabila orang lain mengatakan bahawa
anda punya blog ini buruk sedangkan masih ada yang mengatakan
blog anda cantik ?
:: up to them.. aku x kisah pun. aku bukan beriya suruh org follow blog aku pon.. :)

7. Bilakah anda mula mempunyai blog ?
:: 7 september 2009 ! MY BIRTH DATE! ngeee~ :D

8. Siapakah orang pertama yang
mengetahui anda mempunyai blog ?
:: athirah mohd amir

9. Apa perasaan anda apabila orang mengatakan
tentang blog anda di sekolah/universiti/tempat kerja ?
:: perasaan ? bangga ? hahahaha... :P setakat ni xde pon lg org ckp2 pasal blog aku kat u.. stakat classmates jela pon.. blog aku ni xde lah femes mana.. hehe

10. 10 orang untuk di-tag ,
10 ?? aiyakkk.. sila la sape nk buat.. aku pon bukan slalu update post pon.. xde mase. ngaaa

Saturday, June 19, 2010

deleting~

heyy,, setelah almost 2 weeks tak online, 300 labih new mails. n 1050 ++ total unread messages ! huh ! so now, proses mendelete lah.. adoii.. letih tangan aku nk klik satu2.. padahal boley je mark all kan. tp ntah, aku gatal nak klik satu2. hahaha, :P

dah, tu je sebenarmye nk cakap pon. no point betul lah... duh~! tp kan, ade je bende yang aku nak crite. tp xde mood nk menaip lg.. penat la weyhh.. sepetang aku bekerja. sebabnye tadi ade kenduri rumah nenek. mak cik aku kawen. huh^^ letih2. bila la turn aku plak nk jd pengantin eh ? x payah la penat sgt nak angkat2 lauk pauk, nak check air minum, check lauk bia tak kasi abes, check plastik smpah.. hoho^^ ;p

Sunday, June 13, 2010

TTFN

heyy peeps, ngee~ TTFN ?? means "tata for now!" hehe^^ saje je teringat masa belajar bel 260 sem lepas. dalam buku strives ahead tu ada tulis pasal short forms nih. ngeee~ ok2, get back to the topic, tata for now kawan2. hehe^^ since thursday, until now, sunday, aku dekat rumah. kalau kira2 balik, 3 hari je aku duduk kampus. lepas tu, aku balik rumah. hahahahaha! bukan home sick melebih eh, kelas aku cancel sebab lecturer xde. ngeee~ so, aku ape lg, lepas abis kelas pagi khamis tu, terus lah aku call umi, suruh ambik dekat kampus padang lalang. aku balik sempoi je. dengan baju kurung + beg pegi kelas + buku bel, the art of public speaking. hahahahaha. baju2 sume xde. alih2, purse aku tertinggal dalam locker. huuuu~ kena ambik la dekat kampus sekilau. dah alang2, aku bawak balik lah laptop sendiri. lancar lah aku nk online. klau kat rumah, kene ikot giliran. ambik nombor lah katakan! hahaha

selama 4 hari aku kat rumah, hari jumaat aku keluar shopping dengan umi, sabtu pulak, pergi terengganu. ada kenduri kawen. abah macam da buat reunion pulak. hahaha. aku femes la jugak hari tu. sebab, mostly, pakcik2 akan tanya pasal anak sulung masing2, so, aku tak terlepas lah. femes gituuuu. hahahahaha. :)) n ahad, yakni hari ni, pegi shopping lagi sekali ngan umi. yessss ! aku dapat jugak t-shirt jeep yg aku nak tu. masa aku jalan2 dengan kawan2 hari tu, perghhh. cantek gila baju tu. at last td, aku dapat jugak. ngeh3. trima kasih umi ! heee~ ;D bukan t-shirt je, kemeja pun cantik2 dekat jeep. teringin aku nak pakai kemeja2 tu, tapi kan, tak la kot. tunggu aku dapat gaji sendri.. mana tak nye, 1 kemeja da seratus lebih. sama macam harga kemeja org besar utk keje pulak. klau mcm tu, mmg kne tnggu aku keja lah.mcm tak padan je. nak pakai baju beratus2 utk pegi kelas semata. huhu^^ so sekarang, da 9.00 pm. penat2.. dah 2 hari x tido petang. ngaaa~ dalam pkul 10.30 nnt aku balik kampus. nak tengok mentor dulu. haha. sempat je sampai kat kampus sebelum pukul 11. :D hah... dah macam cuti seminggu lak. haha

next week, hari jumaat, aku nak balik kampung. kelateeee. here i come again dengan bus ! =.=' but, aku ade org teman. heee. kawan aku ikot balik kampung. aku balik jumaat. family aku yang lain sume balik lusa, hari slasa. aku je balik jumaat. sebab tu je hari yg aku boleh balik. sabtu dah kenduri. klau x, melepas la nk tgk mak sdara aku kawin. huih. pack gile klas. tiap hari aku ade kelas. jumaat tu pun tiket pukul1.30 tghari. sbb kelas abis pkl 11.50. ngengggg.. msti letih. dlm pkl 6 gitu smpai. tah2 org tgh sibuk goreng2 ayam sume, pasang khemah, aku baru sampai. psssssttt, mesti dapat perhatian org kan ! oiiiii. MEREPEK lah kau mady ! hahahaa.hari esoknye, ahad, da nak balik kuantan. confirm2 lah penat kan. pagi isnin nk kena kejar bus sebab kena pegi kampus kat padang lalang for subject BEL. waaaaaa~ :(

ok dah2. tak perlu emengenang nasib lebih2 sangtat. sikit2 sudah. hahaha.jumpe next week ye kawan2. :D

location :: pasir puteh, kelantan. ngeee` x sabar nak jumpe sume cousin2 ! nak main kejar2 dengan budak2 kecik. heh, -.-' i mmg perangai mcm budak lagi. :P

Thursday, June 10, 2010

tag dari faiz

once again.. thnx faiz sbb tag lagi.. :D

so, lets get started ! :)

Adakah anda happy sekarang?
:: happy ! sebab dapat balik rumah. menemani adik2 aku yg havoc nk tido skali.. hahaha ::

Apakah benda yang boleh membuat anda happy?
:: family, friends ::

Pernahkan anda menerima tag?
:: pernah ::

Nyatakan warna yang anda suka.
:: merah, hitam, putih, purple (actually, kaler yg lain2 pon okay.. :) ) ::

Berikan 9 orang yang anda mahu tag. Sila beritahu kepada orang yang anda mahu tag supaya dapat respond.
:: nanie, dila, pakcik, lisa, nina, efa, feeq, raji, keiry ::

Nyatakan sesuatu tentang orang yang anda tag. Nak tulis panjang berjela pun takpe, asalkan anda happy.
:: aku nak ckp ape eh kat korng.. ermm.. ni tag utk 91-cians ! yeah.. haha.. kalau kasi kwn2 kampus aku, haram dorng nk jawab,, hahaha, ;pp ::


Ni soalan cepu emas nih. Adakah anda happy dengan apa yang anda ada?
:: maybe ? ntah laaa... ::

Tuesday, June 8, 2010

happy birthday darling ! ;D

this post is special for athirah amair. HAPPY 19th BIRTHDAY sayang ! agagagagaaa.. this year, dpt wish birthday kau.. sempat wish kan.. hihi^^ n d present ! ahakzz, mcm budak sket kot.. tapi aku terasa bnde tu comel. so, aku beli ah.. hihi^^ hope u like it ! ;D ok. aku xtaw nk ckp ape lg.. hahahahaha.. ouh.. belanja aku secret recipeeeeeeee!!! ;P


ohh.. aku nk letak 1 gmbr nih kan.. ngee~ tp asl x leh upload eh ?? gilee btol.. -.-

babe, jmpe kat klas nnt! hahaha, :))

pendek nye ucapan aku kat kau.. haih.. im speechless taw. tension lak xley upload. nasib la connection okey dlm library nih.. huhu~
~ I LOVE U tyrah ! ~ :-*

Saturday, June 5, 2010

welcome back !

ahahhh...... tadi daftar kolej. dalam pukul 4.30 gitu aku sampai. da ramai kot dekat sane. budak2 rumah aku sume da sampai. ade yg anta barang je. mcm aku. -_-. hahaha, well. aku nk abeskan mase ngan family. bia la kan. degki betol sape yg dengki uh. *ok, ayat berbelit* hahaha, bile sampai je td, trus aku naik bilik kak nisah. nk sign dekat nama aku, nak taw bilik mana, even dah taw dapat rumah lame mase sem 1 dlu. A408. so, welcome back lah kan.. ngaaa~ actually, same je, dulu dorng pkai 1408. skng ni up sket, pkai A408.. agaknye nk same ngan padang lalang punye term kot. ntah la.

agagagagaga.............rumah itu. sangat menyeramkan weyyy.. dush3. sem 1 dlu, byk bnde jd kot. huh. fobia aku. bile dayah call td, ckp rumah sem 1 dlu, dlm otak aku, uishhh, apesal rumah dulu ???! susah lah aku nk stay up malam2 lepas nih. aku ni agak2 pengecut gak. hee~ mmg xleh nk jerit2 dah la.. kne jaga sket tatasusila.. wah.. hahaha.. hisyy, tensyen betol lah. dah la kne mendaki 8 kali tangge *heee, x reti nk ckp tngge tu cmne* huhuhu^^ naya2 klau org yg bwk beg berat2, banyak. nak2 yg datang dengan bus. fuhh.. lelah beb. mujur abah tolong angkatkan beg besa aku yg agak2 berat uh. hee~ klau aku, maw byk je pit stop aku bwat. kih3. n, mujur jugaklah aku bwk barang sikit. half. aku bwk beg besa 1, baldi, 2 bantal. xde la nak naik turun ambik barang. yg selebihnye, aku angkut besok. ngaaa~

tak semua siswi dapat duk sekilau. aku usha2 td, aku dpt taw, mira @ safiamira, dy dapat padang lalang. mak aihhh.. x selesa kot kat sne. sempit. bayangkan, dlm 1 bilik kecik, yg boleh muat 1 katil je, tu pun double decker pnye, ni kan pulak nk tmbh sorng lagi. sepatutnye 2 org je kot. huh. x taw cmne keadaan dorng yg dpt dkt lalang. nasib baik budak2 rumah ade yg balik awl. so, dorng da tuliskan sume nama. apartment aku, blok ujung skali, atas skali, apartment last skali. huhu^^ kalau lmbt, mesti aku pon tercampak kat lalang agaknye. hmmmm~ baik duk rumah aku sendiri je. oh ye, dlm 1 bilik aku tu, ade 6 org ! perghhh.. mmg padat lah. mne nk tmbh 1 katil lagi, 1 loker lagi. meja study pun x cukup kat ruang tamu tuh. huhu^^ nasib baik ade 1 je lg meja kosong. -_- kalau tak, mmg dlm hati aku, study atas katil je la. huk3. aku jugak sempat chop katil ngan loker. ngeee~

so, sekarang, aku nak menikmati hari2 terakhir aku kat rumah ni. nak menikmati betol wifi yg ade kat rumah.. online line clear je. hihi^^ klau balik campus nnt, mmg x lah nak online slalu. connection mcm siput. tmbah pulak aku duk atas n ujung skali, mmg x smpai lah connection dy. huhu^^ besok, dlm tengahari, aku balik campus sbb pkl 2.40 nk pegi GSC east cost mall. nk tgk lagenda budak setan rmai2, 1 rumah. hehe^^ dah lame x kluar hang out ramai2. rinduuu. :D

okay. dah penat berceloteh. nak rehatkan mata lak. walaupun baru pukul 11.30 kan.. hee~ nk try tido awl.. keh3, ;pp

sayonaraaaaa

ok. wehuuuu peeps.. now time at clock showing 12.37 am. waaa... im almost finish packing my stuff.. arghhhh...tensi2.. byk gile ! sumpah pening. huihh.. tp, sem ni, aku akan buat sistematik pnye pengurusan diri. xde bwk baju yg berlebihan. bukan sume aku pakai pun. n baju kurung, aku angkut sume yg aku ade. bia byk2.. let say if baju tu aku tak sempat basuh, aku ade spare baju kurung lain. bijak bukan, ngaaa~ hahahaha, :PP so, selepas di kira-kira, aku bawak 2 beg, i baldi, 1 kotak simpan makanan2, nahhhh.. thats it. xde lebih2. hee~ ohhh.. 1 beg utk kasut2 aku.. hehehe^^ setelah sekian lame aku asyik postpone je nk packing, akhirnya ! done ! utk aku hantar besok. hehe. actually sepatutnya daftar 6 jun. tp memandangkan rmai yang balik 5 jun, aku pun 'balik' 5 jugak lah.. hahahaha, actually, niat nk daftar dengan anta sikit je barang. pastu balik rumah balik. hehe^^ itu nikmat ye yg kita panggil bile rumah sangat dekat. kira-kira 15 minit je bak kata junior aku. hahaha, ;D fuhh.. mintak2 la dapat floor bawah. xyah nk angkut beg besa2 naik tingkat 4. penat2 !!

so, setelah hampir 3 bulan lebih aku kat rumah, berpeleseran di merata2 tempat, akhirnya aku akan kembali ke pintu gate kampus, di sambut oleh pak guard dan mak guard, pak busu, pak abu, pak zami, hahhh, pak ape lg ?? hahaha mmg lama gila la cuti kali nih.. selama aku kat ni, guess what, berat aku !! yeah berat aku !! makin ringan la weyyy !!! 38 kg sahajeeee~ anda percaya atau tidak ?? percaya la ye.. hahahaha.. aku pun terkejut gilee.. aku ni underweight kah ?? alamakkk.. masuk kampus nnt, makin kurus lah aku, sebab bukan selalu makan.. aishhh.. nk jimat la katakan.. huh^^ keding lah aku lepas nih.. boleh lambung2 ! hahaha. ;pp

from now on, anda akan jarang nampak saya pd weekdays, tp akan jumpe saya di weekends! yeahh.. haha, weekends saya habiskan masa di home sweet home ! ngeee~ kepada kawan1 aku yg setia di facebook, especially groupiesss, ingat aku selalu ye. msg2 lah aku. aku xley lepak ngan korng da.. huuu~ aku x sempat nk main pool dengan ko la nanieee.. aiseyy.. hari minggu kita date eh.. hik3..

ok. sekarang sangat penat. time for me to say goodbye all !! walaupun aku xde kat sini, rajin2 la lepak kat blog aku yg tak seberapa nih.. tinggalkan shoutmix anda semua ye.. hee~ miss yaaa !!!

adiosss amigosss.... salam.. :)

Friday, June 4, 2010

terima kasih anda bertiga... ~

ngaaaa...dpt tag dari mira + faiz + tikah.. hehek2, tag dari tikah bru je dpt td.. yg mira punye, dah lme.. punyela lambat aku nk buat tag dia..n yang faiz pnye pun, lame gakla.. tp xde la lame sgt.. mira la yg pling lama.. ngaaa. sekarang ni bru terpanggil utk tulis belog.. ngee~ dah alang2, buat tag tag tikah bg skali.. actually, sme je tag dua2 ni.. cuma mira kasi 2 tag.. yg 1 tu je lain. ok sekarang, mari kita menjawab.. :D

TAG 1 dari mira + faiz + tikah

*apesal aku tak boleh upload image award tu eh ? agagaga, bia la.. award tu pasal interesting blog award*

a) Buat entri berterima kasih atas award yang diberikan.
b) Berikan kepada 10/20/30 rakan blog anda
c) Beritahu kepada rakan2 anda bahawa mereka telah di tag
d) Ceritakan 7 perkara mengenai diri sendiri



a) kepada cik mira, encik faiz dan cik tikah, terima kasih sebab sudi tag saya.. ngee~ walaupun lmbt buat tag ni, tp, saya still buat kan.. hehe^^ xkan lah orang dah penat2 kasi tag, kita xnk buat.. aduh.. kita dpt tag slalu, tandenye, kita diingati selalu.. aipp.. hahahhahaha, ;pp

b) nk bg dekat sape eh? aku tengok almost sume rakan blogger aku da buat tag ni.. kang bosan lak sebab asyik buat bende yg same je.. so, xya la ek.. bg sape2 yg teringin nk buat, aku jemput korang.. sudi2 la ye.. :)

c) *dot*dot*dot* hehe

d) * anak dara sunti
* anak sulung, cucu sulung belah mak. ngaaaa~ ;D
* masih belajar, tak mau kawen lg, nk kumpul duit byk2, nk enjoy dulu hidup
membujang neh,, hahahha
* suka online, even xde ape sgt pun bile online lame2
* bila musim cuti je, mesti aku tido lambat.. above 2.. heee
* suka sangat nk pergi jalan2.. melancong lah kiranye
* suka giller shopping, klau window shopping, x puas lah. sbb x beli ape2.. tp,
aku selalu window je, fulus x brape nk cukop kan.. hahaha

~OK DONE!~


TAG 2 dari mira


# adakah anda rasa anda hot ?
> oh, tidakkkkk same sekali.. saya tak hot tp cool gilee.. sebab sy suka minum air sejuk, tak suke minum air panas.. so, sy tak hot lah kan ??, hahahha

# bila kali terakhir makan piza ?
> bile cuti sem 2, mase awl2 dulu.. dlm bulan 3 or 4 kot.. lipeee dah.. +_+

# lagu terakhir yang saya dengar
> lagu suara ku berharap by hijau daun.. lagu dkt belog sayee.. :D

# apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini ?
> tgh berbalas msg dengan abg ijaz dekat fb pasal penempatan student part 3 esok..
ngaaaa

# selain nama sendiri, anda dipanggil dengan nama ape ?
> mady, mardhiah, kaklong, *jeng jeng jeng*, hehe^^

# tag 8 org
> macam dekat tag 1 kat atas, aku xnak mention nama sape2.. sape2 yg teringin nk
jawab, dipersilakan lah ye.. selamat menjawab ! :)

# perasaan anda ketika buat tag ini
> fuhh... mmg mengambil masa yg lama utk siapkan.. hihi^^ rasa mcm ade banyak je
fenomena tag mengtag nih..sbb, sume kat belog kwn2 aku, sume duk men jawab tag je.. huhu^^ tak pe2.. sy suke ape jawab tag korng.. cuma
lambat reply sikit je.. so, tag lah sy lagi ye.. hihi^^

Thursday, May 27, 2010

kronologi

kronologi ? ouh.. itu gimik semata. actually, bukan lah kronologi ape pon. and once again, i want to remind uols, kalau rasa tak nak baca entry ni, boleylah anda proceed ke blog2 lain. hikss, bukan tak nak encourage bace, tp mungkin entry kali ni banyak merapu kot. ahahahaha, ;pp

*****

kalau kira secara tak berapa nak betol, yesterday, genap 48 hours aku tak online since monday.. weee, berjaya ! hahahaaa.. :)) so, ak crite lah kronologi sket sebab aku tak online.. wee, mmg xde point kan, nak crite2 kat org.. well, biarlah, sebab aku rase dah lame x update blog. x come out with new entry. so, tak salah kan ?? hehe

*****

alkisahnye, mase hari ahad tu, aku boring gila ! serious boring sangat2. kat kampung, ade aku, nenek, bapak sdara ngan moyag aku je. mak sdara aku yg 2 org tu pergi keje. cousin2 yg boleh menceriakan aku lak pegi skola. uih. betapa bosannye aku mase tu. nak tgk tv pon malas. kwn bapak sdara aku dtg. dorng fix ape ntah pc kat ruang tamu uh. terbantut gk la aku nk tgk tv. so, aku pon ends up with online. yeah. since 8 am until 6 pm ! wowowwwwooo, tak ke gila tu namenye.. hahahaha.. aku cuma benti kejap bila nk makan, tgk melodi jap, pegi dapur tgk nenek jap, borak2 sket, pegi lua tgk nenek aku berkebun. heepp.. bukan aku tak nak tolong ye, tp time tu ade 2 org budak dtg. nenek aku upah dorng suh tebas lalang kot kat blakang rumah. aku kan pemalu, xde la aku nk bertenggek kat luar uh. kui kui kui^^

*****

sepanjang hari aku abeskan mase appear online je. aku on facebook, ym, berskype dengan zoul, main pool. huhu^^ suddenly, cousin aku pop aku kat chat fb, suh aku dtg umh dia. "kak long, mari la sini. ore puah ni" akahzz, bukannye aku tak nak dtg. aku xde transport. kalau la ade kete tersadai kat garaj, dah lame kot, aku meronggeng. ntah2, dah smpai kb time uh. wakakaka. tp, satu kete pon tade. kosong abes garaj uh. huhu^^ dia ade gak suh aku nek teksi. aishh. aku x biase naik teksi kat klantan. heee~ :D

*****

episod online aku tak abes takat kul 6 je. (eh, episod online aku mana pernah abes pon kan kan kan ???) hahahaha. tp kat kg, aku control la sket. x online SANGAT. ahahahaha ;pp malam, aku sambung balik dlm pkl 10. aku on site2 yg biase aku lepak. malam tu, aku lawan pool ngan khid. whahaha.. time tgh membara2 semangat lawan aku, aku kena tido la pulak. nenek aku suh tido. kang besok lmbt bgn. aduhhh. main nenek aku, makin aku ckp ye2, skejap eh. hihihi^^ malam tu, aku online smpai pkl 1 je.. =.=' huhu^^ awl kan. ngeh3.. biasenye smpai 2 3 4 pg. hoho^^ tu pon x puas ag uh, hehe^^ terok betol simptom online aku. huh, =.= sebelum tido, aku kemas lah ape yg ptot. besoknye da nk fly kl. heh, mcm byk pulak yg aku rase mcm nk kne tinggal je brg2 aku. sebab time tu, aku x leh pk, ape lg yg aku tak packing ! agagaga...

*****

pagi tu, aiyoyoyoooo... kul 6.30 da sedar. tp badan aku malas sgt nk bgn.. aduhhh... meleret lah sampai 6.45 !!!! aaaaaaaaaa... lambat dah !!! nenek aku kuar pegi beli nasi bungkus. aku nih, mamai2 masok bilik air. mak sdara aku dah siap. aku ??? aiyoooo... terkejar2 duh ! mase tu la jugak nk ingat dengan paksa brg ape yg aku x masuk dlm beg lg. huhu^^ nak makan lg. adoii.. nasib baju da gosok smlm. kalau x, heh.. mau kene tinggal ngan awan dania. aku bertolak dari rumah pkl 7 lebih sket, sampai p.c sane dlm kul 8 lebeh. dah siap sume tu, tros masok dlm kul 8.30. huhu^^ padal ticket kul 9.. nasib sempat. huh^^ naik semput aku. agagagaaa.. akibatnye tido lewat semalam. nasib x kene bebel sbb aku lmbt. ngeee~ time tu, xyah ckp ah. mmg ngantok gile.. x ckop tido lah. haih. nasib aku bwk beg x byk. galas laptop je. sbb sume beg dah kasi pak sdara aku bk g kl ptg ahd uh. bleh ke kalau nk carry beg, tp malas aku. buat berat je. hee~ nenek aku ckp, murah sket. xkene charge. dulu, mase bibik aku nak balik, 2 3 beg besar, amek kau, 500 melayang gitu je. huih. last2, dia wat balik 1 beg je. 200 hilang. huhu^^

*****

dalam pkl 9.35, aku sampai kl. then, mak n ayah sdara aku ambik dlm kul 10 lebey gitu sebab sesat. hoho^^ jem pnye pasal, kul 1 lbey bru smpai setapak. huhuhh^^ penat gila la aritu. lepas mkn tnghari je, aku tros tido. kuang3.. hahaahaha, aku x online pon isnin uh. myb sb dah 'puas' online ari ahd tu kot. ahahaha. ;p selasa lak, aku online kejap2 je. bdk kecik cousin aku nangis2 nk suh aku main ngan dia. *aku jd baby sitter kat kl neh* ahahahaa, ;pp terbantut gak la aku nk online. kadang2, dia kacau aku, aku bukak kaptop, dia nk tekan2. aku pon online pkai pc je. senang. actually x la senang jugak. dia nk duduk ngan aku, panjat2 meja pc. huih. buas betol budk nih. hahahaha. ;pp tp, aku manage jaga dia dgn selamat. mandi kan dy. hee~ bukan senang taw. x sme ley mandikan budak stahun lebih. hahahaha. dats y la. susah bangat nak online. ngaaa~ mak sdara aku, mak haikal nih nak bersalin, so, kat rumah, aku, nenek ngan bdk ni jela. jd, aku la tukang jaga dia. hehe^^ semalam, dia da dapat adik. mak sdara aku da slamat deliver baby dekat pusrawi. hoyeayyy, i've got new cousin ! baby girl ! welcome to our big family baby ! hehe^^ cutenye lah.. hee~ kecik molek je.. haha, tp aku tade pic dia. sebab xleh snap gmbr dlm nurseri tu. tgk dari luar je. :D so, hari rabu, semalam, aku abeskan mase g hospital. mlm tu, x sempat lagi nk online sebab again, penat punye pasal. hoho^^ nampaknye, aku berjaya jadi baby sitter kot. sbb asyik penat je. itu tandanye aku berjaya buat kerja dengan elok. wahhh.. hahahaha..

*****

aku kat kl ni, ingat nk pergi jumpe tikah lg. tmbh2 hana pon nk join. boley jmpe hana skali. tp, tulah, aku xtaw la sempat ke x. tikah, kalau sempat kita jumpe yeh..sebab aku kat kl ni sampai 3 jun.. :) in a nutshell, aku hanya online pada masa2 tertentu je. :)) nk main pool pon da x best, sebab asyik kne kacau ngan budak kecik. hehh^^ so, kalau nk cari aku, just text me okey. :) dengan adenye crdt yang mencukupi, sy mampu meng-reply msg2 anda. whahahaha, :))


entry ni aku ambik masa 2 jam n siap tulis. fuhhh.. lama gile kan.. ahahahaha, ;pp
aku asyik kua masok bilik, sebab tu lmbt siap type. hahahaha, :))