Monday, June 20, 2011

moment-moment terindah

Assalamualaikum. . .


hai hai hai ! :) now, aku dapat 2 berita gembira dalam masa yang sangkat singkat. Alhamdulillah :)

  1. My degree result for semester 1 out on Friday
  2. Happy Abah's Day on Sunday


yeah, keputusan utuk final examination semester 1 dah keluar on Friday. Actually, Khamis malam pun dah boleh view. Tp aku tersangat takut yang amat. *aishh2, ayat apa ni* hehe^^ ok, that night, aku tak online pun ! which is malam2 sebelumnya, memang aku selalu jugak la online. That night, aku memang takda niat pun nak online. Takda rasa punnn! weeee~ Sebabnya of course lah aku ni yang terlampau risau sangat. Rutin online aku, once dah bukak chrome, automatik aku akan check emel. Result tu, UiTM akan hantar through emel. So, memang cuak habis lah kan. Tambah2 pulak, malam tu, my family out to Jaya Jusco. Balik pun dah lewat. So, mata ni memang dah mengantuk *okeyy, itu alasan. Pergi Jusco ke tak pergi Jusco ke, memang akan tido lambat pun* -___- end untuk malam tu. :D

now, its Friday! handphone asyik bunyi je. *weh, kau dapat berapa?* *weh, DL ke?* *weh, dah check result?* *weh, dia dapat DL ouh!* -_- Hati aku yang tenang, memang tak tenang dah jadinya. Huru hara dah uolllssss! gahhhhh. Then, I told umi, * Umi, result dah keluar. Ramai kawan2 sekelas dapat DL* *Dah tu, kak long dah check belum?* *Belummmmmmmmm. Takutttt. wuuuu* ngenggg! *-* Nahhh, dah orang keep on texting me asking about mine, so, naik atas, kacau adik main game, mintak nk guna pc. heh. merungut0rungut lah budak tu. *dehhh. ada aku kisahh -_____-*

Once sign in dekat Yahoo Mail, dup dap dup dap. . . hanya tuhan je yang tahu macam mana aku rasa masa tu. SERIOUS BERDEBAR! jeng jeng jenggg ! oh, aku lari turun bawah, *Umi, i've got it!!!* syukur alhamdulillah. Masa ni, berjejeran lah turun. Macam ala-ala teardrops on my guitar gitu. :P Then, text abah pulak. Ya Allah, aku bersyukur sangat2. Sesungguhnya, segala penat lelah masa study week dulu, at least dapat gembirakan hati Umi and Abah. Terima Kasih Ya Allah.

And, berapa yang aku dapat, tak perlulah nk bagitau kat sini. Tak penting pun. ngaaaa~ * bila dapat result elok sikit, nak tayang. Kalau dapat tak elok, tak nak pulak tayang kan. HEH* cukuplah aku bagitau yang aku bersyukur sangat2. oh ya, aku bangga dengan warga sekelas yang dapat keputusan memberangsangkan jugak ~! boleh celebrate ramai2 nih. wehoooo. Tapi, aku tahu, ni hanyalah permulaan. Masih berkai 5 sem yang perlu dilalui, diharungi. ohhh, Abah cakap interesting apa yang aku belajar ni, boleh apply PTD. insyaAllah abah :) PTD tu susahh lewww. hew hew hew~~~ Semoga inilah permulaan yang baik untuk aku meneruskan saki-baki permbelajaranku di UiTM Merbok , Kedah :)



*********************************************



HAPPY ABAH's DAY!

ahah, ahad, which is semalam, hari bapa. Eventhough pagi-pagi lagi abah keluar pergi main *menebas padang* , biar dia la. Walaupun kaki bengkak2 sebab kena cium dengan lebah kan, tapi tetap tu setia jugak nk pergi main dengan kawan2. Kena bebel2 lah sikit dengan umi. haha :D Tengahari tu abah balik, my sister tengah main game zombie, then suddenly, adik aku jerit2 *kak long, abah nak main zombieeee. Tulislah nama abah tu* nahhhh. abah ni, teringin jugak keee. haha. Aku lah yang memperkenalkan game tu kan. hik3. Bukan setakat game zombie ajeeee. TIBA-TIBA, *kak longggggggggggg. Abah nak buat facebookk !!!* deng deng denggg. Abah, tolong jgn add kak long ! sibuk2 pulak aih adik aku suruh search Mardhiah Baharun -_________- *okay, lepas ni kena sorok2 sikit apa yang patut. muahahaha xD aihhh, apa-apa jelah abah oiii.

Malam, abah nak belanja Pizza. As usual, tempat biasa, Jaya Jusco. Nak pergi Kl, jalan tak master lagi. huhu^^ malam semalam, meal 6 + meal 4 + hut platter (2) phew phew phewww. 4 dulang pizza duhhh. -___- memang jenuh la habiskan. Dah la adik aku takda sorang. Dia dekat Gambang, dapat khabar je la yg ktong dinner pizza. keh keh keh :P ohhh, jagan terkejut pulak, memang my family macam tu. Kalau pergi pizza, memang order gitu. walaupun banyak cenggitu, tapi tak membazir. Kami semua habis makan ye. Kalau order sikit karang tak cukup. Memang badan semua kecik2, tapi boleh je telan. Aku semalam habis 4 keping. fuhhhh. balik tu, semua tersadai depan tv. hahaha xD Sebelum pizza sampai, abah snip snap picture. . . *kak long, letak dalam facebook ye nanti* hehhhh. layan ajeeee -_________________-

Dekat ruang legar ada pameran. Bukan pameran sangat pun. Nak perkenalkan myvi baru je. *Abahhhhhhhhhhhh! nak myvi boleh???* heh, itu dalam hati je. Itu nak, ini nak, banyak songeh pulak yeee. HAHAHA zzZZZzzz :PPP



ABAH, HAPPY FATHER'S DAY! MY RESULT IS MY PRESENT FOR YOUUU! walaupun aku dapat present from abah, kira sistem barter lah ni. eheee xD

Adik bongsu aku cakap dekat Abah, pasal Aisyah, *Abah, ecah buat kad tapi hilang! E'ah pun buat tapi hialng jugak. Fazni je ada, letak dekat kotak*
hehhh, ada ke hilang-hilang macam tuu -_-

2 comments:

TESHATI said...

congrats2!! ^^

*hanah pnye aritue pon zati jong teke2~ die tgk jaowh jah~ XDD

.mady. said...

ohhhh.. dup dap dup dap ouh nk klik 'see the result' ! ngeh3 xD