Saturday, May 22, 2010

holleow kelate !

arghh... penat gila ! syukur alhamdulillah aku selamat sampai kampung tepat kul 4.30 ptg td... 9.30 pg - 4.30 ptg.. huwarghhhhhhhhhh... 7 jam wey !!! gila lame.. x pernah aku balik klate 7 jam.. mcm aku dari kl nak balik klate ikot gua musang lak.. adeh... ni aku nk crita sket.. pagi td, umi kejot.. "kak long bangun lah cepat..nk pergi awal. sebab umi nk pegi skolah." aku pon, dgn mamai2 tros pegi mandi. adik aku sume bangun, nk pegi anta aku kat terminal.. wahahaha.. terasa cam VIP lak * very important person ! * ngeh3, XD umi nak kne pegi skola kul 8.30. ade meeting ke hape ntah. perut aku time tuh, pergh, lapar gile.. berkeroncong sangat ! hahaha. abah bawak kitorng sume makan roti canai. ok. dah siap aku bayar, aku dgn adik2 aku, kuar awal dari restoran tu. nak pergi kat kete. lepas tu, kat car park tu ade 2 kete je. salah satunye kete abah. n ape jadi lepas tu ?? nak dijadikan cite, model, colour putih, everything sama ngan kete abah ! n aku ngan adik2 yang terlampau excited nak pergi terminal, pergi la kat klon kete abah. wahhh... dengan yakin nih.. haha.. nasib baik aku x bertenggek kat kete uh. hahahaha, :DD cilakaaa btol.. bikin malu la nanti.. hoho^^ adik aku yang terlepas tangan, dia pergi sentuh kete uh, nak bukak.. hahaha...serious, time tu aku x prasan lg aw, lagipun, ade sorng mamat nih, duk dkt kete aku. so, ingatnye, tu kete dia lah.. haha, skali aku perasan bila mamat tu bla... adehh... kitorng 4 org nih, buat2 borak, jalan lah pergi kat actual kereta ! hahahaha.. sumpah cover gila. abah yg bru kuar ngan umi dari restoran tu, tertanya2.. sbb tengok ktorng duk gelak2.. hahaha, ok. itu je scene kat restoran uh.. ngeee~

time tu, da 8.40 kot. tapi umi suh pegi terminal teros. abah pun pelik ah, asl lak, kang umi kne pegi skola kul 8.30. tapi umi cakap, bia jelah. lgpon da start uh. xyah r pegi. g terminal je tros. wahh.. terharu aku.. hahaha, sume hantar aku.. 1 fmily tp x ckop lg 4 ahli. ngeh3..tnggu punye tunggu, ting tong teng tingggggg...bus transnasional yang akan menuju ke kelantan bla bla blaaaa..... aku time tu, xtaw cmne perasaan. xde la nervous pon tp ntahla. huhu^^ lucky kot aku sbb ade makcik yang dtg umh aku smalam, dia nk balik klantan gak. rumah dia depan je umah nenek aku. tambah2, seat dia sbelah aku. wah.. mmg da x nervous lah.. :D

erm, ramai jugak lah dlm bus tu. macam musim cuti skola lak. makcik2.. nenek2 pon ade. huhu. tapi, serious lama gila lah td. byk pit stop lak. huh, aku da la nk sampai cepat. alih2, kul 4.30 baru smpai. bajet2, kul 2.30 - 3 da sampai. huhu. dlm aku bosan2 td, pidah msg. hoho^^ xde la aku melanguk jep.. pastu, adik aku yg kecik2 uh x abes2 call... "kak long duk kat mane dah ? da smpai rumah ke blom ? " *ma, aku panggil nenek aku* ngeee~ tadi kan, mata aku sempat lah melilau2 tgk dlm bus tu, n aku baru perasan yang rupa2nye, seat depan2 je same. yg blakang da lain susunan dy.. hoho! nampak sangat aku jakun ! wahahaha *blushing2* hehe, myb seat tu la yg kawan2 aku kata luas, aku pnye economical jep.. :D lolx, mane lah aku taw kan. x pernah aku naik bus.. ngeee~ jakun, jakun, hak3, XD ok. lain kali aku dah taw k.. hee~ nak tgk seat pon tataw. adehhh... abah aku naik tnjuk kan aku mne tmpt aku. hahahahahhaha, *ok. anda boleh gelak! * hek3, dah nk wat cmne kan, aku mmg x pernah stdy luar drpd kuantan. nasib lah.. hihi^^

di sebabkan lame gile nak smpai, dah nk dekat akhir2 perjalanan td, pening pulak.. adoii.. pakcik tu, xley nk bawak buat2 mcm dia bwk kete. huh^^ ter erm ter- lompat2 lah td. *eh, xtaw nk describe cmne* heh, pening lah pakcik... huuuuu~ dah masuk pasir puteh, x jadi aku nak turun kat situ. dah alang, makcik sebelah aku pun nk turun tmpat sama, so, aku ckp kat pakcik bus, "pakcik, nak turun dekat masjid padang pak amat deh" hahahaha^^ *klate2* ekekeke^^ so, tepat 4.3o, sampai lah rumah nenek aku. huh, letih naik bus + letih angkut beg besar + galas beg laptop + sling bag. huwarghh.... mmg hulleowww ! hahaha, =.='

ok, sekarang letih sangat2. so, aku amik keputusan nk online separuh masa. xde OT. wah.. hahaha.. saat ni, pkl 10.50, teringat family aku kat umh. mesti dorng tgh berpesta tgk konsert af.. huhu^^ aku bukannye excited mane pon, konsert mingguan biase je. tp hari ni final, kira, teruja lah nk tgk. ngaaa~ umh ma xde astro...umh tok mek * nenek belah ayh* baru ade astro.. huuu~ takpe2.. ulangan ade maa.. heee~

ok, adiosss amigosss... offline....xde fb, xde ym, xde skype, xde jelajah blog, xde pool mlm neh.. ahakzz, ;p

7 comments:

evagebob vid said...

whahhaahha..ko slamat smpai jugak ea!!thniah dy sbb dpt blk sowg..kuikuikui...babe..ak nk ko nye id ntok skype!

.mady. said...

wahahaha... bangga aku.. kui kui kui^^
skype ? gaby_ella23@yahoo.com
klau x silap lah.. hahahah

NaNiEy said...

hahaha..akirnye merasa gak ko nek bas erk...

the phantom kid said...

hahah!! coz t'lampau epy nk jupe aq kt klatan..sampai bley t'tkr kete ke mady??cian ko..2 la..kuar umh lupe bg cik cicak makan..kang dah kne sumpah ngan cik cicak 2.."aq sumpah ko jadi mamai mady!" said cik cicak..hahhaha!!!

.mady. said...

nanie :: hahahahhaa... at least kan, merase lah aku.. ekekek, ;pp

pidah :: aku terlampau epy sbb nk jmpe ko??? bia btol ko nih.. ko salah org tu... mne ade aku jumpe ko.. aku jmpe ko dlm msg je taw... ngahahahaha.. weyh, ko jmpe sape tuh ?? agagagaga, cicak aku baik eh.. ko x tgk ke kemesraan dy ngan aku kat entry bwh uh... lalalalaaa~ ;p

NaNiEy said...

bile lg kn...weh follow la blog aq..blog lame delete da..yg nie bru wat..

.mady. said...

hahahahha... jgn la ckp gitu.. malu i, ahakzz, ;D

owh, ape link blog ko ? follow la aku gak eh..