Wednesday, May 19, 2010

* wink wink :)*

ngeeee~ aku nak crite la sikit ni. nak taw bace, xnak taw, close je tab tu taw.. hahaha ;p

as we all know ( bajet semua taw lah kan) huhu^^ aku cuti ni almost 3 months. lebih kot. since bulan 3 hari tu, sampai bukak sem 3 ni 6 jun nanti. yeay! last sem! after that, complete my asasi ! hoho^^ nak di jadikan crite, selama aku cuti ni, aku x pergi mana-mana wei ! huhuh, -.-' susah jugak klau duk umh je. without doing nothing ! gila wei, kebosanan yang amat. dah aku ni bukan type yang suka cari2 kerja. heee~ saya x pernah kerja lah.. :) so, memang sakit jiwa lah aku asyik duk rumah je. klau keluar, almost every weekend aku keluar. hoho^^ duit pun lancar je lah keluar. aku nih boros sikit. jeng jeng jeng. mesti nak tengok movie. klau hari sabtu, tiket wayang rm 1o lah derr. huhu^^ belum lagi masuk perbelajaan tiket adik-adik aku yang ikot. semuanya aku tanggung lah. hampeh betol dorng. nak ikot aku kluar tp duit poket kosong ! dush3x!!! aku sempat keluar hari weekend jelah. sebab ada kereta. klau hari weekdays ni, mmg lah sangat susah. sebab umi abah guna kereta. abis, aku nak bawak ape ? unser yang gedabab tuh ? memang tak lah kan. hahaha, >.<>

yelah, aku dah cuti agak panjang ni since lepas spm dulu, then sem 1. kalau cuti spm dulu, ade jugak lah aku merantau di nun kota singapura sana. ikot nenek dengan mak sedara. ngeh3.. kerja aku ikot org je lah. duduk rumah x buat ape pun. daripada masa aku abes utk tido je, baik lah aku ikot pergi jalan2. luas sikit pemandangan. hehe^^ lepas tu, sem 1 pnye break dulu, aku meronggeng pergi kl pulak. heee~ berjalan sakan weyh kat sana. lama jugak lah aku duduk rumah mak sedara. rumah sendiri dah bosan nak duduk. hahaha. pergi jalan sana-sini. mmg letih tapi best. hoho^^ duit pon, masuk wey. ahakz, kalau nak pergi jauh-jauh, mesti lah parents kasi duit belanja. aku ni jenis yang kalau da dapat tu, aku akan simpan 50. means aku sorok duit tu. guna yang baki nye je. kalau sikit baki tu, sikit lah. hehe^^ asalkan duit simpanan aku yang di sorok tu ada. bukan untuk apa pun, utk kecemasan lah kan. haha. berguna taw kalau sorok macam tu, contohnya, dulu kan, aku memang terdesak sangat lah nak duit. memang dah kering. nak mintak malas, bile kerobek semua poket2 dalam purse, haaaaa, see, nampak duit tersorok ! hahaha, kan berguna tu. aku kadang-kadang pun lupa yang ada duit tersorok. ekekekee, :))

so, bila break sem 2 ni, macam kosong je diari hidup aku. chewah... hahaha. ;pp tapi kan, tup tup, nenek aku calling dari kampung. dia ajak aku pergi kl ! wowww ! haha, aku mmg lah suka gila. bila umi dah bagi green light, memang senyum memanjang lah aku. sampai ke pipi taw. wahahaha. at last, dapat lah jugak aku keluar dari kuantan ni, bandar yang x ade apa-apa, aku dah bosan duk sini ! arghhhhh... *tetibe aku kan* haha tapi yang spoilnye, aku dah sipi-sipi nak bukak sem 3 baru lah aku nak merantau sana-sini. aiseyyy. haha. cuti dah bersisa dah baru nak pergi jalan-jalan act macam kita baru cuti ! keh3. nasib lah aku masuk 6 jun. sempat lah kalau nak duduk seminggu kat kl. 4 or 5 hb, aku balik lah kuantan semula. 6 jun pulak daftar masuk. demmmm, tak packing apa2 pun biarlah. rumah aku dekat dengan uitm kuantan, nak baju, ambik je. tertinggal barang, balik ambik je. hahaha *winkwinkwink* ;)

so, sabtu ni, aku kena balik kampung dulu, kelantan. pergi dekat nenek dulu. isnin baru fly dengan nenek pergi kl. nenek aku pergi kl ni pun sebab mak sedara aku nak bersalin. aku pergi ni pun, diminta utk menjaga haikal yang berumur setahun lebih kot. hehe^^ susah jugak lah kalau aku nak keluar jumpe membe2 kat sana. huhu^^ ada peluang kita jumpa keyh kawan2.. :D act kan, aku x pernah balik kampung naik bus sorang-sorang. huhu. x biasa lah. x pernah. hoho^^ aku memang jarang naik bus. tempat aku belajar pun x pernah luar dari kuantan. so, macam mana nak naik bus? hihi^^ dulu pun, pergi kl naik bus ada adik teman. plus masa perjalanan sekejap je. 4 jam je. tapi kan, balik kampung ni 6 jam! perghhh. macam mana nnt eh, aku ni x reti kot nak naik bus. *ok, saya mengaku* hahaha. sorang2 lah. nak tak nak kena jugak, kalau tak, x payah pegi kl lah. aduhhh.. hee~ mmg kena la jugak kan. parents aku pun macam x berapa nak harapkan aku. balik sorang2. jauh lagi tu. umi aku asyik tanya je, kak long berani ke? x takot?.. aaaaaa, takot lah umi. tapi dah macam mana. aih.. so, aku decide, balik jelah. nanati pun, aku kena balik naik bus jugak, sebab mak sedara kawen kat kelantan. time tu, aku baru seminggu bukak sem. aiyo, timing x kena lah nak buat kenduri tu. family aku sah2 balik awal. sebab cuti sekolah dah 30 mei tu. haih. baik aku try balik sekarang ni. daripada balik nanti. at least dah ada experience. heee~ *dah lama aku x balik kampung sejak belajar nih. sebab masa aku cuti, org tak cuti, masa org cuti, aku tak cuti* huhu^^ malang nasibku. sobs3. hahaha.

so, yeah ! aku akan jd big girl nanti ! haha. 19 tahun pada umur je. angka je. realitinye, hanya aku yang tahu. ngeh3. hahaha. i hope everything goes well. hari sabtu naik bus pukul 9.30. nenek aku pun pesan, beli tiket bus awal2. xde lah sampai lambat nanti. so, maybe aku sampai kelantan dalam pukul 4.30. =.=' sakit buntot duk lame2 ! huhu^^ takpe2. experience. nanti kalau degree aku kena campak jauh2. senang lah sikit kan. *kot* hahah,

ok, bye bye. :)

9 comments:

|nur aziela| said...

Waa, Mady dh dpt gi kota Singa..
Pnjang jugak cuti Mady, leh balik kmpung, gi KL..
^_~
Pengakhiran entri ni, nampak mcm besday Mady dh nk dkat je..
Nnti sy wish kt fb ye.. He3..
Nice entry about ur life..

.mady. said...

hahaha,, itu mse cuti spm dulu..
cuti kali ni je bosan sikit. heee~
pengakhiran entri ?
bday saya lmbt lagi lah aziela..
bulan 9 nanti.. hoho^^

evagebob vid said...

babe..blk naek NICE!1st class treat!hahaha...weyh..slamat blk p.putih!hahahahha....

ku izzati said...

mula2 mmg la mady..
tp da lama rse mcm naik bus sorg2 lg best dr berdua..
berdikari~~

|nur aziela| said...

Owh, camtu.. Bru phm.. Besday tu, at least dh tau.. He3..

.mady. said...

aten :: nice mahal lah.. hahaha.. harap2 aku selamat lah smpai p.puteh.. hehe^^

ku :: yeke ku? hee~ mintak2 lah rasa mcm tu.. haha, cuak sbenarnye nih.. hihi^^

aziela :: hehe^^ okay2.. nnt sy wish dekat awk jgak.. :D

.mady. said...

aten :: nice mahal lah.. hahaha.. harap2 aku selamat lah smpai p.puteh.. hehe^^

ku :: yeke ku? hee~ mintak2 lah rasa mcm tu.. haha, cuak sbenarnye nih.. hihi^^

aziela :: hehe^^ okay2.. nnt sy wish dekat awk jgak.. :D

evagebob vid said...

babe..NICE memg mhal..tp smpai cpt weyh..hahha,,

.mady. said...

yeke cepat ?? dy bawak laju ?? x sey aku.. hahaha